Edhe pse i shtruar në Stamboll, mjeku i njohur Gerond Husi, nuk e ka fit uar bet ejën me Covid-19. Lajmi i tr ishtë është bërë publik nga mjeku Tritan Kalo, me anë të një mesazhi prekës në Facebook. Husi ka punuar si mjek endokrinolog në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza”.

Postimi i Tritan Kalos:

Kohë kov idiane….13.03.2021….E pabesueshme por dh ëmbsh urisht e vërtetë….Sars-Cov2/Covid-19 edhe kësaj here go diti tin ëzisht….Ar matës së Mantelbardhëve nga sot e tutje do ti mungojë një anëtar i shquar i saj, Dr. GERON HUSI….Gojëmbëli, ze mërmadhi, mëndjendrituri, buzëgazi, fjalëpaku dhe punëshumi si ai….

Vinte kurdoherë te ne në Inf ektiv për konsultat Endokri nolog jike, e sillte kurdoherë me vete një fllad induktues të optimizmit jetësor….I kthjellët, i saktë e profesionalisht i përkryer në çdo gjë që bënte…

Kam mbi 30 vite njohje personale me Dr. Gerin, ndaj edhe tash që po hedh këto fjalë në FB tim ende nuk më besohet se është ky takimi im i fundit me të…Buzëqeshja, optimizmi dhe humori yt do mbeten përjetësisht të skalitura në mëndjen time….Dr. Matildës dhe Ergit ju shpreh ngush ëlimet më vëllazërore…..Të bëhen të fortë dhe të jenë kurdoherë krenar për Mjekun, Bashkëshortin, Babain dhe Kolegun tonë shëmbullor, Dr. Geron Husin… U prehsh në Paqen e përjetëshme Mik!!!

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur