Nëse së shpejti keni planifikuar ndonjë udhëtim drejt Greqisë, Ministria e Jashtme ju rikujton dhe njëherë masat që duhet të ndiqni për të shkuar në shtetin fqinj.

Ministria bën me dije se të gjithë shtetasit që udhëtojnë duhet të kenë me vete çertifikatën e vak sinimit, testin PCR ose çertifikatë të diagnozës pozitive të vlefshme 1 deri në 6 muaj. Në Pikat Kufitare Doganore të Kapshticës, Kakavijës dhe Qafë Botës nuk ka limit të numrit të përsonave që duhet të kalojnë dhe se këto pika funksionojnë 24 orë.

NJOFTIMI I PLOTË:

*‼️ Ministria për Evropën dhe e Jashtme, njofton se në bazë të VKM-së së fundit miratuar nga qeveria greke, nr. 49351, datë 04.08.2021, publikuar më 05.08.2021, të gjithë shtetasit që udhëtojnë drejt Greqisë, përfshirë dhe ata shqiptarë, i nënshtrohen testimit labratorik me metodën PCR ose testit të shpejtë (rapid).

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur