Është konfirmuar varianti britanik në vendin tonë. Lajmi është dhënë nga vetë ministrja Ogerta Manastirliu.

Analizat janë konfirmuar në një laborator në Ankara, ku ISHP kishte dërguar mostrat. Sipas ministres, ky zbulim vërteton dhe dyshimet e ekspe rtëve shqiptarë, se agre siv iteti i vir usit dhe rritja e transmetueshmërisë, lidhet pikërisht me variantin e ri të Covidit.

Ajo është shprehur:

Varianti britanik Covid është konfirmuar në Shqipëri. Instituti Publik ka bashkëpunuar me Ankaranë dhe rezultatet treguan se kemi shenja të mut acionit britanik në vendin tone.