Një grua 112-vjeçe jeton në fshatin Ferras të Njësisë Administrative Kozare në qytetin e Kuçovës dhe fatmirësisht ende e fo rtë dhe aktive.

Ajo quhet Qamile Marra dhe ka lindur në 19 Gusht 1909. Nënë Qamilja jeton në këtë fshat që prej ditës kur është martuar e deri më sot dhe ka lindur 6 fëmijë.

Ajo gëzon shëndet të mirë dhe për ç udinë e të gjithëve vazhdon ende të bëj punët e shtëpisë e të kujdeset për kopshtin e gjënë e gj allë. Nënë Qamilja që dëgjon me pak vë shtirësi, tregon për News24 jetën e saj. Ajo e fillon nga martesa, shp ërngulja nga shtëpia e saj e parë pas për mbytjeve që shkaktoi lumi Devoll në këtë zonë në kohën e ko muni zmit e deri tek lindja e fëmijëve, duke u shprehur “krenare” që ka rritur e vetme 6 fëmijë dhe 6 nipër e mbesa.

Nënë Qamilja pohon se ajo kujdeset vetë për veten e saj që nga larja, krehja e deri tek larja me dorë e rrobave të saj, të cilat nuk do në asnjë mënyrë t’i fusë në lavatriçe.