Gjermania do t’i vazhdojë kufi zimet në kufij tokësorë edhe për tetë ditë të tjera, tha një zëdhënës i Ministrisë së Brendshme gjermane.

Gjermani: Rre ziku i humbjes së kontrollit mbi Covid-19 | Gjermania | DW | 31.10.2020

Kufizimet që i ndalojnë shumicën dërrmuese të njerëzve të hyjnë nga Republika Çeke dhe rajoni austriak i Tirolit do të mbeten në fuqi deri më 3 mars, konfirmoi zyrtari gjerman. Këto dy rajone, së bashku me Sllovakinë, janë futur në listën e vendeve me shqetësim të lartë qysh më 14 shkurt, për shkak të normës së lartë të të infektuarve me korona virus.

Fillimisht ka qenë e paraparë që kufi zimet të zgjasin për dhjetë ditë. Nga kuf izimet përjashtohen ata që konsiderohen punëtorë kryesorë, përfshirë drejtuesit e kamionëve që sjellin ma llra në vend.

Komisioni Evropian tha në një letë drejtuar ambasadorit gjerman në Bruksel, Michael Clauss, se masat janë joproporcionale dhe të pajustifikueshme.

“Ne besojmë se objektivi i ndjekur nga Gjermania, që është mbrojtja e shëndetit publik gjatë pandemisë, mund të arrihet me masa më pak kufizuese”, thuhet në letër. Republika Çeke ka normën më të lartë të infektimit me koronavirus brenda Bashkimit Evropian.

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur