Djali i ish-udhëheqësit komunist Enver Hoxha ka rrëfyer ama netin e fundit që i dha babai i tij 9 ditë para se të shuhej nga jeta.

Në një intervistë të dhënë për “Panorama”, Sokol Hoxha, burri i Lilianës tregon se ende nuk e di pse ishte i preferuari i të atit.

Sokol Hoxha thotë: Nuk di ta them me saktësi. Ndoshta për zgjedhjet e drejta që kisha bërë në jetë, gjë që ma ka thënë disa herë. Më vjen keq që nuk i jam hapur, madje kur ai më është hapur, unë i jam mbyllur”.

Po ashtu, Sokoli thotë se Enveri kishte pikë të dobët nusen e tij, Lilianën dhe kjo gjë kishte shkaktuar shqe tësim në familjen Hoxha.

Ai thotë: Vërtet e ka pasur pikë të dobët. Këtë e them jo se është gruaja ime, por ai ma ka theksuar disa herë. Ndoshta se Liliana ishte vajzë populli me cilësitë e veta që ai ia vlerë sonte aq shumë, si ndjeshmëria, idealizmi dhe mospajtimi me padrejtësitë”.

Sokoli tregon amanetin qe i la Enveri 9 ditë para se te shuhej nga jeta.

Sokoli thotë: Tetë apo 9 ditë para se të vdiste, ama neti i tij ishte të ruheshim dhe sidomos të ruaja Lilianën. Ma ka thënë tr oç: “Ruajuni dhe sidomos ruaj Lilianën”.

Pyetur se “Cdo të thoshte me ruajunin”?, ai pergjigjet: Siç kishte kuptuar qëllimin kundër atij vetë muajt e fundit të je tës, kishte kuptuar sidomos qëllimin kundër nesh.

Me këtë donte të na bënte vigjilentë doemos pa u futur ai vetë në detaje, kur ishte evidente se pjesa tjetër e familjes, filluar nga mamaja, ishte totalisht e lidhur me Ramiz Alinë.

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur