Edi Rama ka dalë sot në një konferencë për shtyp ku ka folur për va ksinën. Ai u shpreh se do e bëjë vaksinën, që të bind qytetarët që ekziston vërtet. Ai ëhstë shprehur se va ksinimi do të nisë sot në orën 15:00. Në fund të konferencës, Rama u shpreh se do shkojë të bëhet gati dhe me ironi tha se si dihet, edhe vd es. Për këtë u bazua në teoritë konspirative që janë përhapur së fundmi.

Ai tha:

A do më lini mua që të shkoj të lë aman etet, se nuk dihet si shkon va ksina, se janë dhe ata që thonë se po e bëre vd es në vend. Unë e kam dhe për herë të tretë va ksinën, ashtu siç e di syri.çimi, dy herë kam shpëtuar, kështu që herën e tretë nuk dihet se ça ndodh.