Ditën e sotme ka ndërruar jetë nga koronavirusi ish-ministri i Transporteve Ilir Mata. Ikja e tij ka lënë një dh   imbje të thellë te bashkëshortja, vajza dhe gjithë familja Mata.

Mësohet se Mata ishte infektuar edhe me Covid ku po luf  tonte me virusin e rr   ezik   shëm prej 22 dhjetorit. Ai ka qenë presidenti i Shoqatës së Transportuesve Ndërkombëtarë Rrugor “Analtir”.

Ish-ministri njihet ndër miqtë që e kujtojnë si një njeri i mirë dhe modest, prind i përkushtuar dhe ekonomist i zoti. Mata ishte baba i tre vajzave.