Ndërkohë që në vend situata eshte e papershtatshme, një nga shenjat që kanë pacientët e prekur është edhe probleme me frymëmarrjen. Për këtë arsye, më poshtë po ju tregojmë se si t’i pastroni rrugët e frymëmarrjes, në mënyrë që të jeni më të sigurt dhe më të shëndetshëm.

Rigoni i kuq është me famë si rigoni më i rrallë dhe me aftësi të mrekullueshme. Studime të mirëfillta shkencore kanë treguar që në një gram rigon gjenden 42 herë më shumë antioksidantë se në një gram mollë.

Çaji i rigonit të kuq ose çaji alpin apo çaji i bjeshkëve ndihmon kundër të ftohtit, vi. rozës, temperaturës, nxjerrjen e gëlbazës, trajtimin e rrugëve të frymëmarrjes. Rigoni i kuq gjithashtu është kurë natyrale kundër kollës së bardhë dhe nxit djersitjen dhe largimin e vi. ruseve në rastet me rrufë, ftohje dhe me grip.

Përgatitja dhe përdorimi i kurës me Rigon të Kuq nga Agroweb.

Një sasi prej një luge çaji me rigon të tharë dhe të copëtuar hidhet në një enë ku shtohet një sasi prej 150 ml ujë të valuar. Ena mbulohet me kapak dhe lihet 15 minuta.

Më pas, lëngu kullohet dhe ëmbëlsohet me mjaltë pasi të jetë ftohur deri në vakje.

Për një periudhë shtatëditore, duhet pirë një sasi prej një filxhan kafeje, 2-3 herë në ditë para ushqimit. Çajin mund ta ripërgatisni në sasinë e duhur çdo ditë që ta përfitoni sa më të freskët në organizëm.