Dhjetra njerëz kanë vd ekur dhe të paktën 70 janë ende të hu mbur nga stuhitë e papritura të shirave në të gjithë Evropën qendrore e veriore. Makina e shtëpi u morën nga ujërat në Gjermani dhe disa pjesë të Belgjikës.

Më e god itura ishte Gjermania Perëndimore me të paktën 30 të v de kur në rajonet Rhine-Westphalia dhe ai fqinjë Rhineland-Palatinate.

Qyteza e Schuld, në jug të Bonn, ishte gjithashtu e dëm tuar rëndë më të paktën katër të vd ekur e dhjetra të hu mbur pas ngritjes së lumit Ahr, që mori me vete gjashtë shtëpi, ndërsa të tjerë banorë strehoheshin në çatitë e banesave të tyre.

Tetë njerëz dhe dy zjar rfikës u v ra në në rajonin Euskirchen gjatë përpjekjeve të shpë timit, ndërsa rreth 300 ushtare ishin dislokuar në vend, duke punuar me autoblinda, helikopterë dhe gomone.

“Nuk kemi parë përmbytje të tilla që prej vitit 1998”, tha kryebashkiaku i qytezës belge Chaudefontaine, Daniel Bacquelaine.