Skan dalet në sistemin tonë të shën detësor nuk kanë fund dhe po shtohen çdo ditë e më shumë, si një këm banë ala rmi për ministrinë dhe ministren Manastirliu. Së fundmi në “Ora News” është den on cuar një ska ndal që zë fill nga Spitali i Vlorës. Anila Zeqiri shtron në spital babain në datën 27 dhjetor 2020 dhe kur kanë kaluar me shumë se dy muaj ajo ende nuk di se ku ndodhet babai saj.

Anila Zeqiri: Unë nuk e di se ku e kam babain. Kam marrë amb ula ncën për babin dhe e çova në spi tal, ku me morën emër mbiemër. Ai ka qëndruar nga data 27 deri në datën 10 më kanë thënë që është shtruar në spi t al dhe unë i çoja ushqime. Pastaj më thanë se nuk ndodhej aty, por ndodhej në Tiranë. Atje më thanë se nuk ishte aty dhe deri më sot kam nge lur kështu pezull. Nuk e di se sa më fshehën. Unë po çmendem se nuk e di nëse është gjallë apo ka ndë rruar jetë.

Kur vajza shkon në spit alin e Vlorës për të pyetur se ku ndodhet babai, nuk i jepet informacion.

Mjekët: Ka ikur më 27 dhjetor, 2 herë në Tiranë. Ka ardhur dhe ka ikur sërish atje. Ka qenë në urgje ncë dhe është nisur për në Tiranë më 27 dhjetor. Ti mos na kërko babain tënd ti, mos të të zë me dacka!

Familjari: Ju nuk merrni ndonjë kontakt me ata të Tiranës se çfarë ndodh?

Mjekja: Jo nuk kemi kontakte, sepse është spi tal Co vid ai.

Sapo Ministria e Shëndetësisë kupton se ky rast do të behet mediatik kontakton menjëherë familjarët.

Mjeku: Më datë 27 dhjetor më datë 4 pa një çerek ka ardhur nga urgjenca e Vlorës. Më datë 6 janar ka ndërruar jetë dhe është dërguar në morg dhe aty është akoma dhe mbahet në kushte fri gorife rike.

Familjari: Pse nuk është njoftuar spi tali i Vlorës që ky ka vd ekur? Nuk njoftohet në këto raste? Kjo është papërgjegjshmëri!

Ndërkohë familjarët vetëm pasi ky ska ndal u bë publik, arritën të tërheqin tru pin e të ndjerit nga mo rgu 70 ditë pasi kishte ndërruar jetë.