Pol icia po njofton baret dhe restorante për m asat e reja anti-Covid .

Burime të Top Channel bëjnë me dije se efektivë të pol icisë kanë njoftuar lokalet që të marren m asa për mby llje nga ora 20:00, të ditës së nesërme.

Po ashtu, këtë lajm e konfirmon për Top Channel edhe kreu i shoqatës së bareve dhe restoranteve, Enri Jahaj, se është dhënë një urd hër ver bal, që nga nesër baret mbyllen në orën 20:00.

Ne këtë situate te përke qësuar, Komiteti i ekspe rtëve mblidhet nesër për të zyrtarizuar mas a shtesë, nga ku me gjasa mund të dalë një vendim për fo rcim të mas ave kufi zuese për shkak se infek timet janë shtuar së tepërmi.

Mbetet për tu parë nëse orari i ndalim qarkullimit mund të nisë nga ora 21:00, 20:00 apo 18:00 dhe baret mund të detyrohen që të funksionojnë vetëm në amb iente të hapura.

Ma sat e tjera ndaluese janë mbyl lja e disa shërbimeve, kryesisht bar eve në hapësirat e tyre të brendëhme.

Në mbështetje të ma save kuf izuese sot është sh prehur edhe ak ademia e shkencave. Drejtuesi i saj Skënder Gjinushi bëri kërkesën: Vd eks hmëria te ne nga dhjetori në 1%, kurba e përhapjes ka formën e një va rgmali me 2 majë, në nëntor. Në të gjitha vendet ka nisur zbritja, ne sot ndodhemi ende në majë dhe presim fillimin e uljes nga vala e dytë. Kjo sepse zbatohen ma sa më të buta se në Evropë. Për të përshpejtuar uljen duhet të përfo rcojmë kufizimet për së paku një fazë 2 javore. Përballimi në pan demi në sa më pak dë me në ekonomi”, tha Gjinushi.

Oponenti më i madh i mbylljes është vetë kryeministri, i cili prej dy ditësh flet për forcim të kontrolleve për zbatimin e kufizimeve aktuale, por në asnjë rast mbyllje totale.