Mëngjesi është një nga vaktet më të rëndësishme dhe mënyra e duhur për ta nisur atë është me një gotë ujë të vakët me limon. Limoni është një agrume e pasur me vitamina dhe minerale dhe përmban shumë pak kalori, rreth 26 kalori për një kokërr limoni.

Në këtë postim do t’ju paraqesim 21 përfitime shëndetësore që merrni nëse e nisni ditën me një gotë uji të vakët me limon:

Forcon imunitetin.

Vepron si detoksifikues.

Parandalon inf. eksionet: pirja e ujit të vakët me limon parandalon në rritjen dhe shumimin e bak. tereve që shkaktojnë sëm. undje dhe inf. eksione.

Përmirëson shëndetin oral dhe aromën e pakëndshme të gojës.

Qetëson dhe rregullon aparatin respirator.

Parandalon dhe/ose lehtëson inf. eksionet e traktit urinar.

Përshpejton metabolizmin.

Ju ndihmon të bini në peshë.

Redukton rri skun për të pasur inf. rakt në zemër.

Lehtëson sistemin tretes dhe u mba juve larg nga kapslleku.

Pastron lëkurën dhe redukton shenjat e plakjes, duke përfshirë edhe elim. inimin e rrudhave.

Përmirëson shëndetin e mëlçisë, ju jep energji enzimave të mëlçisë.

Përmirëson shëndetin e lëkurës.

Pastron të gjitha organet e trupit.

Ndihmon në shërimin e dhi. mbjes së kokës.

Parandalon dehidratimin.

Është perfekt për shëndetin e veshkave.

Balancon nivelet e Ph në trup.

Përmirëson shenjat e inflamacionit dhe vepron si një reduktues i dhi. mbjes së lehtë.

Redukton prodhimin e mukusit në rrugët e ajrit.