Veprimtaria e tiroides rregullohet përmes një mekanizmi që përfshin dhe trurin. Kur hor. moni i tiroides është në një nivel të ulët, hipotalamusi që ndodhet në tru lëshon një sinjal që nxit çlirimin e tiroksinës në gj. ak.

Sipas të dhënave është vënë re një rritje e përqindjes së popullsisë së prekur nga ky çrregullim.

Duke qenë se funksionimi i tiroides varet nga shumë faktorë të tjerë të organizmit, dhe trajtimi i saj është shumë delikat. Një nga metodat natyrale për trajtimin e saj, është dhe kura me qumësht, piper të zi dhe xhinxher.

Piperi i zi njihet për përmbajtjen e magnezit, hekurit dhe vitaminës K që ndihmojnë në qarkullimin dhe rigjenerimin e qelizave të gja. kut.

Nga ana tjetër xhinxheri është i famshëm për agj entët anti-informator që lu. ftojnë prekjen e organizmit nga bak. tere të dëmshme.

Kjo kurë trajton rastet e hipotiroides (funksioni i ulët i gjëndrës së tiroides, gjendje që karakterizohet me prodhim të ulët të hor. moneve nga kjo gjëndër).

Hipotiroidja ka simptoma si: lodhjen kro nike, depr. esionin, str. esin, kollë të mjaftueshme. Kjo sëmundje zbulohet përmes analizave të gja. kut dhe tiroides.

Përbërësit:

100 g piper i zi kokërr

100 g xhinxher i tharë

Qumësht

Përgatitja:

Në një grirëse vendosim piperin dhe xhinxherin dhe i lëmë të bluhen. Në momentin që është formuar një pluhur homogjen, përbërja është gati.

Mjafton që një lugë çaji nga ky pluhur ta përzieni në një gotë qumësht dhe përbërja natyrale është gati. Kura duhet të konsumohet dy herë në ditë, një herë para se të flini dhe njëherë në mëngjes me stomakun bosh.

Në mënyrë që të shikoni rezultate në balancimin e funksionimit të tiroides, duhet që këtë kurë ta vazhdoni për 30 ditë dhe ta përsërisni edhe për 30 ditë të tjera.

Nëse doni të përgatisni më shumë nga ky pluhur, mjafton vetëm që masat e piperit të zi dhe xhinxherit të jenë të barabarta./revistapsikologji.com