Nyjet më të rëndësishme në tërë trupin tonë janë gjunjët, meqenëse na ndihmojnë me lëvizje.

Gjithashtu, gjunjët janë të rëndësishëm dhe vendimtar për drejtim, ulje dhe shumë lëvizje të tjera që përforojmë çdo ditë.

Inflamacioni i këtyre nyjeve mund të sjellë vështirësi dhe të zvogëlojë lëvizshmërinë tonë. Në rast të inflamacionit, duhet të veproni shpejt, sepse kjo është mënyra e vetme për të shmangur dëmet që mund të sjellin ato tek gjunjët tanë.

Në këtë artikull do të mësoni për një il’aç natyral shumë të rëndësishëm që është në gjendje të qetësojë dhi mbjen në gju për disa minuta.

Por, jeni të vetëdijshëm se dhi mbja në gju mund të shkaktohet nga mbipesha, lëndimet, përpjekjet e tepruara fizike dhe artriti. Hidhni një sy në recetë më poshtë.

Përbërësit:

– 1 e verdhë veze

– 2 lugë kripë

– Fashë elastike

Udhëzimet:

Rrihni të verdhën e vezës dhe përzieni atë me kripë.

Si ta përdorni?

Aplikoni disa nga përzierjet në pambuk dhe vendoseni direkt në gju, si dhe përdorni fashë elastike për ta izo luar atë.

Pambuku duhet të qëndrojë në zonë për 2 orë, për veprim.

Ju duhet ta kryeni këtë praktikë me fasha 4 herë në ditë.