Greqia e fri kësuar nga festat që mund të sjellin rritje të rasteve të COVID-19 ka shtyrë masat kufizuese me vendet e tjera.

Në vendimin më të ri, deri më 21 janar do të mbeten në fuqi masat kufizuese të hyrjeve të qytetarëve nga ccdo vendi, qoftë ai i BE ose jo.

Kjo vlen edhe për Shqipërinë, kufirin me të cilën Shqipëria do e ketë të mbyllur deri më 21 janar. Drejt Greqisë nga Shqipëria lejohen të udhëtojnë vetëm një sërë kategorish qytetarësh me test PCR negativ dhe aplikim PFL, teksa në momentin që hyjnë në tokën greke duhet të bëjnë edhe një karantinë 7-ditore.

Ndërkohë që udhëtimi nga Greqia drejt Shqipërisë nuk ka asnjë kufizim.