Nuk ka qetësi mes Turqisë dhe Greqisë. Mediat greke njoftojnë se Ankaraja ditën e sotme ka lëshuar një seri tjetër “NAVTEX” në zonat afër Kastellorizos, si dhe në Egjeun Verior, për periudhën e ardhshme të janarit.

Seria e re e “NAVTEX” që lëshoi stacioni i Antalias përfshinë stërvitje ush tarake dhe kërkim shpëtimi. “NAVTEX” i referohet rezervimit të zonave për us htrime detare, ndërsa në Athinë janë gjithmonë në gatishmëri.

Ten sionet mes palëve vijojnë pavarësisht ndërrimit të viteve.

Marrë dhë niet mes dy vendeve në 3 mujorin e fundit të vitit që lamë pas ishte mjaft të ten sio nuara, thuajse në pr ag të lu ftës. Dy vendet nuk po e gjejnë gjuhën e përbashkët për t’u ulur në dialog për kufirin de tar pavarësisht thirrjeve të fo rta nga BE dhe SHBA.