KORÇË – Ka ndë rruar je të aktori dhe regjisori i njohur Dhimitër Orkocka.

Orgocka ka qenë i shtruar në sp ital ditën e djeshme ndërkohë sot ka pësuar hem oragji cere brale.

Dhimitër Orgocka ishte një aktor dhe një regjisor me karrierë të pasur në teatrin “A.Z. Çajupi” në Korçë.

Ai ka vënë në skenë 104 premiera në teatrin e Korçës, Fierit, Elbasanit, Prishtinës, Shkupit etj. Si aktor ai numëron 82 r ole të interpretuara në skenat e teatrove shqiptare. Orgocka mbante titullin “Mjeshtër i madh”.