Ditën e djeshme u njoftua se dy persona, të cilët kanë marrë vaksinën kineze kanë ndërruar jetë. Ky lajm duket se ka ndikuar shumë te të moshuarit që do të vaksinohen me këtë vaksinë, pasi pamjet nga sheshi “Skënderbej” tregojnë zbrazjen e sheshit dhe karrigeve.

Te sheshi “Skënderbej” është ngritur një prej stendave ku po bëhet vaksinimi por fr ika pas dy vde kjeve i ka stepur të moshuarit për t’u vaksinuar.

Ndërsa vlen të theksohet se janë të shumta studimet që tregojnë se kjo lloj vaksine nuk ka një efektivitet të mjaftueshëm për t’i bërë ballë sëm undjes dhe vde kjes.

Deri më tani 56 njerëz kanë humbur jetën pas u injektuan me vaksinat kineze, ndërsa para pak ditësh OBSH deklaroi se ka pak të dhëna mbi efektivitetin e kësaj vaksine.

Kjo vjen pas këmbënguljes së Kinës për të mos deklaruar të dhëna të sakta mbi këto vaksina që po përdoren nga shumë shtete, dhe një prej tyre është edhe Shqipëria.

Por edhe duke parë këtë situatë Komiteti Teknik i Ekspertëve vijon me vaksinimin duke u shprehur se ende nuk ka të dhëna mbi fata li tetin e njerëzve dhe vaksinave.

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur