Hudhra është një bimë e jashtëza konshme dhe ka fuqi anti-bak. teriale, parandalon të ftohtin, arteriosklerozën, sëm. undjet e veshkave dhe forcon kapilarët e gja. kut.

Në mjekësinë kineze, hudhra përdoret për një shërim total të trupit.

Udhëzime:

Në mëngjes fusni në gojë një thelpi hudhër, mbajeni në gojë për 30 minuta. Pështyma bashkë me përbërësit e dobishëm të hudhrës, hyn në gj. ak, pastron kapilarët dhe nyjet limfatike.

Ndërkohë, hudhra ul gja.kderdhjen or ale dhe forcon mishrat e dhëmbëve.

Më pas hidheni pjesën e mbetur nga hudhra dhe lani dhëmbët. Nëse ende ndjeni në gojë shijen e saj, fusni një kokërr kafeje apo pak majdanoz. Disa gllënjka qumësht, do e heqin tërësisht nga goja juaj erën e pakëndëshme të hudhrës.

Pse të mbajmë hudhër në gojë, cfare perfitimesh na sjell ajo neve ?

Pastron në mënyrë të përsosur gja. kun. Ul ndjesinë e urisë. Parandalon gripin dhe sëm. undje të tjera respiratore. Përmirëson në mënyrë të shkëlqyer imunitetin.

Kuron aneminë. Premton shërim kundër bronkitit të vazhdueshëm. Sjell përfitime për veshkat dhe fshikëzën. I bën lëkurën dhe poret të buta dhe të lëmuara