Ata të cilët janë prekur nga vi. rusi, kane shenja për një periudhë disa javore edhe pasi e kanë kaluar sëm. undjen.

Mjekët i rekomandojnë pacientët të vijojnë trajtimin me vitamina si zink ,vitamina D magnez pasi shenjat post përveç lodhjes së vazhdueshme vijojnë edhe në sistemin nervor apo dri dhjen e gjymtyrëve , çrregulim të tensionit e të tjera.

Të lodhur nga med ikamentet e shumta me të cilat janë trajtuar gjatë sëm. undjes , pacientët post kërkojnë më tepër shtesa ushqimore që janë produkte bimore të cilat elem inojnë kollën, lehtësojnë frymëmarrjen dhe shenja të tjera post.

Tanimë edhe mjekët e familjes i orientojnë pacientët e tyre drejt këtyre suplementeve për të detoksifikuar organizimin nga trajtimi i gjatë med ikamentoz që kanë marrë