Fation Kuqari u përfshi në një debat të as hpër në puntatën e sotme të “Përputhen”. Ai dhe Erisi, djali i ri që i është bashkuar programit, nuk i kursyen të shar at dhe ofen dimet ndaj njëri-tjetrit.

Menjëherë pas sherrit, Fationi ka deklaruar largimin e tij nga “Përputhen”. Me anë të një statusi të gjatë në Instastory, ai ka njoftuar se nuk do të jetë më pjesë e programit.

“Me gjithë respektin ndaj produksionit dhe autores ju njoftoj se do largohem nga “Përputhen”. Kjo për shkak se nuk mund të bëhem dot pjesë e gjithë intrigave, ma shtrimeve, vikti mizim eve, lotëve të kro kodilit dhe dyfytyrësisë që tjetër janë dhe tjetër hiqen para publikut. Këto ditë më kanë ardhur shumë mesazhe ku më pyesin apo më kri tikojnë që dal nga vetja apo për zërin tim të lartë, dua t’iu them që Fationi del nga vetja kur sheh hipok rizi me kamera fikur, kur të gjithë e dinë për çfarë flet Fationi por kur ndi zen kamerat të fryjn dhe thonë “Thuaje po je burrë” ose “Hë thuaje se je mësuar me su lme”. Ka pasur disa puntata që jam pe nduar që ka deg raduar situata, jo për ata që janë atje, po për familjen që më ndjek apo për këdo që ka pasur simpati për mua. Por këto puntatat e fundit nuk më pëlqejnë as mua, kam dalë shumë nga vetja, jo se kanë ndryshuar gjëra por jam lodhur me këtë hi pokrizi, vik timizim, ma shtrim dhe intr iga nga konkurrentët, ndaj del Fationi nga vetja se sheh atë që nuk e shihni dot ju dhe nuk bëhet dot pjesë e tyre. Dal nga vetja se e dinë pikën time të dobët që nuk shtirem dot dhe bëjnë aleancë për të më sul muar sepse vetëm kështu marrin vëmendje nga publiku. Janë bërë motra e vëllezër dhe dashnorë me njëri-tjetrin, por këto nuk shihen nga ju dhe produksioni, shihen nga unë ndaj reagoj aq keq për gjëra të vogla në dukje”, ka shkruar Fationi mes të tjerash. Ai e ka mbyllur duke i kërkuar falje produksionit, autores, Arjan Konomit, Bora Zemanit dhe publikut.