Për fat të k eq, problemet që lidhen me gjëndrën tiroide janë shumë të zakonshme këto ditë dhe disa njerëz nuk janë as të vetëdijshëm se vuajnë nga një çështje e tillë.

Tiroidja është gjëndra përgjegjëse për metabolizmin dhe energjinë, dhe përfaqëson një mekanizëm jetik në kompleksitetin e sistemit, pasi çdo qelizë e trupit ka receptorë për hor. monin tiroide.

Çështjet e lidhura me gjëndrën tiroide mund të trajtohen me ushtrime të rregullta, dietë të përshtatshme, pushim dhe st. res të zvogëluar.

Megjithatë, mund të zbuloni shkakun e problemit me një diskutim me një mjek holistik dhe të gjeni një trajtim efektiv për ta trajtuar atë.

Ne do të sugjerojmë disa mënyra për të shëruar natyrshëm tiroiden:

Optimizoni konsumin e vitaminave A, D dhe K2, pasi këto vitamina janë shumë të rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm dhe hor. monet tiroide. Sipas hulumtimeve të fundit, mungesa në këto vitamina mund të çojë në probleme tiroide.

Çdo prodhim të detit – Ju duhet të konsumoni rregullisht algat dhe frutat e tjera të detit pasi ato janë burimi kryesor i jodit dhe janë jashtëza. konisht të larta në lëndë ushqyese.

Vaj kokosit – Ky vaj nuk ndërhyn në shndërrimin e T4 në T3 si vajra të tjera, kështu që duhet ta përdorni për gatim. Ajo do të stimulojë humbjen e peshës, do të përmirësojë metabolizmin tuaj dhe gjithashtu do të mbështesë shëndetin tuaj imunitar, i cili është jashtëza. konisht i rëndësishëm në rastin e gjëndjes tiroide. Ju duhet të konsumoni të paktën një lugë gjelle në ditë.

Shmangni glutenin – Gluten mund të rezultojë në një përgjigje autoimune në disa njerëz dhe besohet të çojë në tiroiditin e Hashimotos, një sëm. undje autoimune e zakonshme.

Pirja e Lëngut te kockave çdo dite – Ky eliksir i shëndetshëm do të nxisë sistemin imunitar, dhe shëron dhe vulos mukozën e zorrëve, të cilat janë jetike për një shëndet të përmirësuar tiroide. Prandaj, konsumioni këtë supë çdo ditë.

Sidomos nëse ky problem është për shkak të tra. umës, depr. esionit të rëndë, lajmeve shumë shqetësuese, ose stresit të vazhdueshëm, duhet të provoni disa teknika relaksimi, si yoga, meditim apo tai chi.

Për më tepër, ju nuk duhet të konsumoni gjalpë dhe kikirikë, pasi ato përmbajnë goitrogens.