ABC dhe Dick Clark Productions njoftuan se “American Music Awards” 2020 do të mbahet në 22 nëntor, megjithëse nuk është e qartë se në cilin format ose a do të ketë një audiencë do të jetë e pranishme.

Emrat do të shpallen në tetor.

Të nominuarit bazohen në metrikë kryesore,
përfshirë këtu shitjen e këngëve në album dhe në platformat dixhitale, shfaqjen
në radio, transmetimin, aktivitetin shoqëror dhe turneun.

Këto matje gjurmohen nga Nielsen Music / MRC
Data dhe Next Big Sound.

“American Music Awards” i vitit 2019, i cili e
shpalli Taylor Swift si artiste të vitit.

The American Music Awards shpërblen artistë
për zhanre të shumta muzikore, duke përfshirë Pop / Rock, Alternative Rock,
Country, Rap / Hip-Hop, Soul / R&B, Adult Contem Contemitition,
Inspirational Contemociation, Latin, EDM dhe Soundtrack, krahas çmimeve për
Artistin e Ri të Viti, Bashkëpunimi i Vitit, Video e Vitit, Kënga dhe Artisti i
preferuar i vitit.

Taylor Swift e tejkaloi Michael Jackson në
kryesinë e fituesve me 24 AMA.

 Jackson
është në vendin e dytë me 23 dhe Alabama është në vendin e tretë me 22. Shfaqja
American Music Awards do të transmetohet të dielën, 22 Nëntor nga 8:00 – 11:00
pasdite.