Në fund të viteve të 60-ta, furgoni Volkswagen Beetle po vjetrohej dhe kompania bëri një zëvendësim modern, veturë e cila do të ishte ekonomike dhe praktike, ashtu siç ishin mësuar blerësit e kësaj kompanie.

Edhe pse furgoni Beetle mbijetoi edhe dekada më vonë, Golfi
i dha Volksvagenit një sukses të madh dhe krijoi një dinasti të tërë, shkruan
të premten “Motortrend”.

Historia e golfit mund të shihet në disa nga shembujt më kryesor të kësaj veture.