Është viti 1989. Në në ntor rrë zohet Muri i Berlinit. Angela Merkel është tridhjetë e pesë vjeçe, ka doktoruar në shkencat e natyrës.

Angela Merkel arrives in Albania amid Greek crisis | News | DW | 08.07.2015

Ajo punon në Institutin Qendror të Kimisë Fizike, i cili i përket Ak ademisë së Shkencave të RDGJ. Shk encëtarja e re jeton në Berlin dhe sapo është div orcuar.

Në krah të saj është partneri i ri, shkencëtari i kimisë kuantike Joachim Sauer, me të cilin ajo do të ma rtohet nëntë vjet më pas.

Katër ditë pas rënies së Murit të Berlinit, me ftesë të një kolegu polak, Merkel udh ëtoi drejt vendit fqinj.

“Ajo erdhi me tren në Torunj. Unë e prita tek stacioni i trenit. Mbajti një r eferat dhe qëndroi në shtëpinë tonë.

Last chance for Angela Merkel | Daily Sabah