Mehdi Malkaj. Aktor. Lindi ne Memaliaj. Studimet e larta per aktor i mbaroi me 1983, ne Institutin e Larte te Arteve.

Fill me pas u emerua aktor ne Estraden Porfesioniste te Ushtarit, deri me 1992, ku nisi pune ne Estraden e Tiranes* dhe me pas (1999-2002) ne Publimedia dhe me pas ne Teatrin Kombetar*.

Shpejt u be aktor i pelqyer i humorit duke luajtur mbi 60 role ne shfaqje te ndryshme variete, ne komedi, ne filma e telefilma.

Aktrimi i tij bie ne sy per perdorimin e elementeve te bufonades, te burleskut, gjithashtu edhe per mbajtjen e nje linje realiste, net e cilen fiton perparesi te sjellurit dhe pershtatshmeria ndaj tipit a karakterit qe interpreton