Autoritetet në Greqi kanë lehtësuar masat anti-Covid, të vendosura pak javë më parë pas rritjes së lartë të numrit të infektimeve. Mediet e huaja raportojnë se duke nisur nga 22 marsi do të hapen qendrat estetike dhe parukeritë.

Po ashtu duke nisur nga kjo fundjavë do të lejohet qarkullimi në fashën kohore 05:00-21:00. Pritet që nga fundi i Marsit në farmaci do ketë teste të shpejta për qytetarët që duan të bëjnë testin e Covid-19, dhe kjo do të ofrohet falas.

Konkretisht, Z. Hardalias njoftoi se pas takimit të specialistëve të sëmundjeve infektive, u bënë sugjerime për një relaksim të masave në zona të veçanta.

-Ndalim uniform i trafikut për të gjithë territorin, nga ora 21:00 deri në 05:00 nga e Shtuna 20 Mars;

-Rihapja e parukerive me protokolle të rrepta nga e hëna, 22 mars;

-Rihapja e Vendeve Arkeologjike me një maskë të detyrueshme dhe deri në tre persona, përveç nëse është një familje, në këmbë pa përdorur një automjet;

-Rihapja e Parqeve Publike deri në tre persona, me maskë të detyrueshme dhe në këmbë pa përdorimin e automjetit;

-Frekuentimi në Katedralen e secilës komunë, me një kufi prej 20 besimtarësh. Përdorimi i detyrueshëm i një maske dhe testet e detyrueshme mbi priftërinjtë dhe këngëtarët nën përgjegjësinë e Dioqezës, për tre festat e mëposhtme: E diela Ortodokse, Lajmërimi i Virgjëreshës, Përshëndetjet e Dytë’

-Peshkimi amator është i lejuar me një varkë të vogël ose nga bregu, në komunat bregdetare duke përdorur kodin 6 dhe E9 që provon vendbanimin;

Cilat zona mbeten në “të kuqen e thellë”

Pastaj, z. Hardalias iu referua tablosë epidemiologjike në vend. Bazuar në të dhënat për koronavirusin në dispozicion të ekspertëve dhe qeverisë, u vendos se cilat zona do të mbeten në “të kuqen e thellë” në hartën epidemiologjike, por gjithashtu cilat treguan përmirësim dhe do të dalin prej tij duke shkuar në të kuqe.

Atikë

Selanik

Etolookarnanaia

Akaia

Beotia

Euboea

Fthiotida

Evrytania

Argolis

Arcadia

Korint

Kalcidica

Thesprotia

Heraklion

Lesvos

Komuna e Kalymnos

Komuna e Kios

Komuna e Anogisë

Komuna e Chania

Komuna e Janinës

Komuna e Metsovës

Komuna e Katerinit

Komuna e Skiathos

Në “të kuqen e thellë” nga e shtuna në mëngjes (20.03) janë përfshirë

Njësia Periferike e Mykonos

Njësia Rajonale e Zakynthos

Komuna e Amfipolit

Komuna e Kastorias

Komuna e Karditsa

Sipas z. Hardalias, Leros mbetet në regjimin e posaçëm të masave shtrënguese shtesë, të cilat ai hyri në fuqi të Enjten (18.03) dhe do të qëndrojë në të deri në 29 Mars. Nga mëngjesi i së Shtunës (20.03) Njësia Komunale Galatini në Kozani është përfshirë në të njëjtin regjim special .

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur