Prurjet e lumit Shkumbin janë shtuar orët e fundit, ndërsa në momentet në vijim pritet të jenë kritike në fshatin Papërr të Elbasanit.

Gjithashtu situata mund të jetë kr itike edhe në Cërrik, Peqin dhe Rrogozhinë. Përfshihen nga uji toka bujqësore në Papërr , por deri tani nuk ka rrezik për të përfshirë shtëpitë.

Kujtojmë se ditët e fundit kanë shkaktuar përmbytje në shumë zona të vendit, duke sjellë evakuuim të banorëve, shembje të rrugëve e futjen e ujit në banesa.