Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, OBSH, Tedros Adhanom Gebreyesus, ka deklaruar sot se ek ziston një pro blem i qartë që vendet e varfra nuk po e marrin vak sinën kundër ko ronav irusit.

“Vendet e pasura i kanë marrë shumicën e porosive”, ka thënë Tedros gjatë një konference për media në Gjenevë.

Siç raporton BBC, ai u ka bërë thirrjeve vendeve dhe kompanive prodhuesve që të ndalen së arrituri marrëveshje bilaterale në llogari të projektit COVAX.

Ky projekt ka për që llim t’ju sigurojë njerëzve në të gjitha anët e botës qasje në vaksinat, pavarësisht pasurisë që ato vende e kanë apo jo.