SHBA u përfshi nga një pro testë e fu qishme për shkak se ata që mbështesin Donald Trump nuk ishin dakord me cer tifikimin e Joe Biden si president i ri.

Pretendimi kryesor nga Administrata Trump ka patur të bëjë pikërisht me manipu limin e zgjedhjeve nga ana e demokratëve. Qindra protestues mësynë amb ientet e brendshme të Kongresit Amerikan dhe për pla sjet me poli cinë dhe fo rcat e sig urisë nuk munguan. Madje një grua u që ll ua me ar më zj a rri dhe ndërroi jetë.

Një nga oraganizatorët e protestës ishte dhe John Alite, me origjinë shqiptare dhe një nga mbështetësit më besnik të Trump.

Ai është parë në krye të protestës, ndërsa nuk kanë munguar edhe simbolet identifikuese shqiptare. Ai kishte të veshur një triko të kuqe dhe me shqiponjën dykrenare të stampuar në të.