Kancelarja Gjermane znj Angela Merkes sot është prononcuar në mediat gjermane lidhur me çështjen Shqipëri-Greqi dhe t ensionet mes dy vendeve janë acaruar shumë ditët e fundit.

Kancelarja Merkel kr itikoi a shpër qeverinë Greke për pretendime territoriale në shtetin fqinj duke theksuar se:
Shqipëria është një shtet i pavarur dhe pjesë e N ATO por së shpejti do ti bashkohet edhe familjes së madhe Bashkimit Europian.
Askush nuk guxon të cënojë kufijt e Shqipërisë! Shqipëria është shteti më p aqësor në rajon, dhe si i tillë do të mbetet.

Gjithashtu kancelarja Merkel kërkoi nga qeveria Greke që të qetësojnë zërat për pretendime territoriale me Shqipërinë, por nuk e la menjëanë edhe konflikti Turko-Grek.
Kancelarja Merkel kërkoi nga të dyja palët që të gjejnë një rrugë për d ialog sepse kjo situatë e t ensionuar nuk do ti bën mirë askujt.