Parashqevi Simaku ishte nje nga ikonat e medha te muzikes Shqiptare. Ajo ishte mjaft e talentuar dhe publiku e pelqente shume ne ate kohe.

Por pas largimit në SHBA, flitet se jeta e saj është vë shtirësuar vitet e fundit.

Dhe shteti shqiptar nuk është interesuar ku rrë për shendetin e një prej simboleve të artit, në një kohë kur kultura dhe muzika po rr ënohet gjithnjë e më shumë nga pseudoartistët e momentit.

Është raportuar pak vite më parë se ajo v uan nga paraliza faciale, që i ka prekur gojën.