Një djalë 23-vjeçar i quajtur Selvio është bërë pjesë e rubrikës “Shihemi ne Gjyq” tek E Diela Shqiptare për t’i kërkuar nënës të martohet me të atin.

Ata bashkëjetojnë prej shumë vitesh bashkë, por dashurinë e tyre nuk e kanë zyrtarizuar me celebrim. Këtë gjë djali nuk e sheh të arsyeshme dhe kërkon patjetër që ata të martohen.

 

Selvio: Arsye pse e kam sjellë nënë time këtu, është bashkëjetesa bashkëshortore. Nuk është ashtu siç duket në pamje të parë apo ashtu siç e shohin të tjerët. Ata nuk janë të celebruar, janë thjesht në një bashkëjetesë dhe kjo gjë nuk më pëlqen.

Violeta: Këtu e vendose ti të vish, po ne kemi familje, i diskutonim në familje këto gjëra.

Selvio: Sa e sa kohë të kam thënë që do vij këtu.

Violeta: Nuk është arsyeja ime kjo, është arsyeja me pronën.

Selvio: Mua nuk më intereson prona, mua më intereson rehatia, qetësia, jeta jote, jeta ime që të jem bashkë me ju.

Violeta: Shumë dakort jam, prandaj unë dua të siguroj pronën, martesa për mua është e fundit.

Selvio: Nuk më intereson prona, a jam unë me shkollë, a jam në punë të mirë, a jam në rregull? Çfarë më duhet mua prona.

Eni Çobani: Sot është një formë e të jetuarit të të rinjve tanë në bashkëjetesë, është e çuditshme që Selvios nuk i pëlqen bashkëjetesa e prindërve.

Ardit Gjebrea: Dëgjova që tha që është edhe në shkollë edhe në punë. Ti edhe studion edhe punon?

Selvio: Po.

Violeta: E ka mbaruar shkollën e lartë profesionale dhe vazhdon tani për siguri kibernetike online në Kosovë, të bëjë një master për inteligjencë artificiale. Mua më kënaq kjo gjë Ardit sepse në fund të fundit unë kam arritur të bëj një fëmijë tamam.

Ardit Gjebrea: Sa vjeç je ti Selvio?

Selvio: 23 vjeç.

Ardit Gjebrea: Kaq i ri je dhe të shqetëson bashkëjetesa e mamit dhe e babit?

Selvio: Po më shqetëson sepse është më e thellë gjendja nga çfarë duket.  Mua nuk më shqetësojnë ato shqetësimet e tjera.

Ardit Gjebrea: Si ta kuptoj unë që është me e thellë?

Selvio: Është me e thellë çështja sepse bëhet fjalë për pronën. Çdo gjë në familjen tonë është e privuar nga prona.

Violeta: Pronën e kam unë nuk e ke ti.

Selvio: Unë nuk kam ardhur për pronën, kam ardhur për familjen.

Violeta: Kjo më bën krenare që s’ke ardhur për pronën.

Eni Çobani: Çfarë i kërkon mamit në të vërtetë?

Selvio: Unë nuk po i kërkoj ndonjë dasmë të madhe, kur të jetë koha, vitin tjetër ta nisim me kimet Zotit mirë, të shkojnë në gjendjen civile të lënë datën dhe ta nisin mbarë të martohet me babin. /tvklan.al